Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2010 17:50 - Днешните политически претенции към миналото на България
Автор: indiajane Категория: История   
Прочетен: 725 Коментари: 0 Гласове:
0



Реших да напиша тази статия след дълго и старателно ровичкане из интернет, където единственото ми желание беше да намеря повече информация за българската история и нови гледни точки към явните несъответствия в старата теория за създаването на българската държава през 681 година от шепа българи, мнооого славяни и 2-3 траки, които по това време вече били поизтребени, натръшкани от чумата и тъй нататък. Както казваше моя учител по история в гимназията - събрали се в палатката един българин, един трак и една славянка и си направили купон...

Разглеждайки сайове и блогове на знайни и незнайни (анонимни) воини на истината или не съвсем, попаднах както на интересни и заслужаващи внимание статии и мнения, така и на думи, които в най-добрия случай мога да охарактеризирам като "плява". В това няма нищо лошо - интересува се народът, мисли, пише - кой колкото ум, разум и познания има, дори и глупости да са - сега има (все още, понякога съвсем не) свобода на словото.

Това, което прави впечатление обаче е наличието на няколко основни тези, които имат своите врагове и привърженици. Привърженици обикновено припяват "Осанна, колко си велик!" на автора, а враговете - ако не го псуват, то го наричат тъп, необразован и враг на държавата, който прокарва чужди интереси.  И докато в началото ми беше направо смешно да чета тези хули, които иначе съм сигурна, че принадлежат ако не на интелигентни, то поне на образовани хора, към днешна дата изпитвам значителна доза досада и ако чета някои от тях е само за да потърся онова зрънце аргуметация и фактология, което стои в основата на коментара. Затова реших да запозная уважаемия читател с основните "течения" в българската историческа НЕНАУКА и защо те биват хвалени или отричани. Казвам ненаука, защото официалните учени от БАН,ман,Су,му и прочие нямат нищо общо с нея, понеже ги мързи да обсъждат от величието на университетските си банки новите археологически находки и сведения за миналото на нашия народ.

Прочети цялата статия...


Тагове:   българия,   миналото,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indiajane
Категория: История
Прочетен: 200236
Постинги: 45
Коментари: 99
Гласове: 1899
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930